Placari cu travertin. Ce este travertinul?

 Placari cu travertin. Ce este travertinul?

Travertinul  este o piatră naturală care emana un  farmec rustic sau clasic,  caruia cu greu ii poti  rezista. Este de fapt un derivate de calcar, mult mai dur si mai rezistent, care se formează în jurul depozitelor de izvoare minerale. Cromatica naturală conferă travertinului diverse tonuri pământii iar finisajele  disponibile  în finisaje lustruite, mate sau antichizate.

Ce este travertinul? Placari cu travertin. Deși este utilizat în mod obișnuit pentru pardoseli,   travertinul este un material foarte adecvat  amenajarii bailor,  confectionarii blaturilor de bucatarie,  placarilor exterioare.

Cu toate acestea, ca orice material natural, travertinul are caracteristici native care il califica a se preta unor anumite aplicatii. Pentru a vă ajuta să decideți dacă travertinul este adecvat amenajarii dvoastra, va  prezentam cateva caracteristici specifice :  modele travertin

Avantajele plăcilor de travertin

Stil unic

Dacă sunteți în căutarea unui material special, atunci travertinul poate fi perfect pentru dumneavoastra.

Fiind unul dintre cele mai vechi materiale de construcție disponibile, travertinul imprima o alura deosebita  locuintei dvs.

Anumite plăci de travertin lucios chiar arată similar cu marmura sau granitul.

Indiferent dacă alegeți nuanțe de crem și bej, nuanțe de auriu și maro, tonuri de

gri, sau roșu vibrant, optiunea dvs. Se va concretiza in  opere de artă unice,  create de mama natura însăși.

travertin Rocas Decor

Foarte durabil

Travertinul  este un material suficient de rezistent incat sa poata suporta traficul intens. Este de asemenea rezistent la apă și umiditate, ceea ce îl face perfect pentru zonele umede din interior sau exterior. Si , mai mult decat atat,  nici nu va trebui să vă faceți griji cu privire la zgârieturi sau crapaturi.

Desigur, timpul va oferi travertinului un aspect mai rustic, dar acest aspect ii va accentua  caracterul său distinct.

Tineti cont ca  placajele cu un finisaj lucios sunt mai sensibile la  zgârieturi decât cele cu un finisaj mat sau antichizat.

placaj travertin

Eco-Friendly

Această resursă naturală, care nu necesită procese de fabricație, este atât reciclabilă

cat si biodegradabila. Dacă doriti sa reciclati, puteți încerca chiar să salvati bucăți de travertin montate dintr-o lucrare anterioara, pentru noul dvs. proiect.

Ușor de reparat

Deși travertinul este o piatră puternică, anumite placaje pot suferi fisuri peste ani datorita uzurii. Insa îndepărtarea și înlocuirea unei piese sparte este floare la ureche! Nimeni nu va ști.Pentru a avea certitudinea ca placile provin din acelasi lot , evitand astfel riscul diferentelor de nuanta sau venatura in cazul unor eventuale completari sau inlocuiri ulterioare, achizitionati și păstrați câteva piese suplimentare la îndemână. Acest lucru va face reparațiile și mai ușoare in momentul in care va fi nevoie, iar bucata de placaj de travertin se va potrivi perfect.

Pretul / Costurile

In categoria pietrelor naturale, pretul travertinului este unul economic sau mediu. In elaborarea bugetului alocat unei aplicatii cu travertin va trebui sa luati in considerare, pe langa pretul achizitionarii materialului, si costurile adezivului, chitului de rostuire, ale impregnantilor si cele ale manoperei de montaj.

placare cu travertin Nebula

Întreținerea

Travertinul natural are multe găuri, ceea ce îl face un material foarte poros. Prin urmare, piatra se poate pata mai usor, în special cu substanțe acide precum suc de portocale sau lamaie. Pentru a evita acest lucru, utilizați un tratament de impregnare folosind un impregnant. Procesul de impregnare, de asemenea, este necesar sa se realizeze periodic, o data la 3-4 ani. Când curățați suprafetele de travertin nu utilizati substante cate contin oțet sau sare, deoarece acestea pot lăsa o permanentă pată.   IMPERMEABILIZANTI

Fazele de lucru

Este posibil ca montarea sa dureze putin, deoarece travertinul este un material destul de greu. In elaborarea proiectului de lucrari si a fazelor de lucru, tineti cont si de timpul de montare.

Acum că detineti mai multe informatii referitoare la  avantajele și aspectele acestei pietre naturale, va fi mult mai usor  să luati in considerare utilizarea travertinului in amenajarea  casei dvs.

Și pentru mai multe idei de aplicatii cu travertin :

One thought on “Placari cu travertin. Ce este travertinul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.